© СУ "Иван Вазов"-Мездра

Учебното заведение тази година посрещна 491 ученици, 39 от тях първокласници, които бяха най-нетърпеливи да прекрачат за първи път училищния праг. През учебната 2024/2025 година, осмокласниците, които ще се обучават в учебното заведение, в специалност „Електронна търговия” и профил „Хуманитарни науки”, са 52-ма. Дванадесетокласниците също са 52-ма.

В словото си директорът Мариела Горанова поздрави учениците, учителите и родителите с началото на учебната година. Тя благодари на учителите за професионализма и пожела на всички успешна учебна година.

„На прага сме на поредна учебна година. Училището е натоварено с една от най-отговорните задачи, да съхрани традициите на българското образование и да развие уменията на децата за предизвикателствата на новото време. Уважаеми колеги, вярвам в желанието ви да инвестирате време, енергия, знания и идеи в класната стая на нашето училище. Вярвам във вашия висок професионализъм, искреност и отговорност към учениците. Скъпи първокласници, добре дошли в своя нов дом. Уважаеми осмокласници, скъпи ученици вярвам във вашата силна страна, потенциала да поставяте високи цели за постигане. Пожелавам на всички една нова, успешна, щастлива и лека учебна година. Добре дошли отново и на добър час!“

По време на тържеството директорът награди изявените ученици, спечелили награди в различни области. Те получиха грамоти и парична награда за своите усилия и талант.

В празничната програма, участваха децата от фолклорна танцова формация към училището с ръководител Мирослав Аспарухов, също бъдещи и настоящи ученици.

Гости на тържеството бяха заместник-кметът на община Мездра Борислава Христова и Мария Димитрова – старши експерт „Средно образование“ към РУО-Враца.