Обвиняемият Г.П. е студент. Налагано му е административно наказание за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Той е с лоши характеристични данни. Известен е като лице, продаващо наркотици. От свидетелските показания по делото е видно, че те купували от него екстази, марихуана, „чай за пушене“.

Вечерта на 11.02.2022 г., след поредна уговорка с клиент, Г.П. пристигнал с автомобила си в с. Згориград. Непосредствено при осъществяването на продажбата на наркотик към тях приближил полицейски патрул.

При последвалото претърсване в автомобила били открити и иззети полиетиленови пликове, съдържащи зелена суха листна маса. При полеви тест тя реагирала на канабис.

Приведен в РУ на МВР гр. Враца, Г.П. посочил на полицаите, че в бельото му имал скрити още 8 сгъвки с наркотично вещество, които предал доброволно.

По делото е била изготвена физикохимична експертиза, установила вида на иззетите наркотични вещества – коноп с различна концентрация на тетрахидроканабинол и ADB-BUTINACA, представляваща синтетичен канабиноид.

Разпитан в хода на досъдебното производство, обвиняемият се е признал за виновен и е изразил съжаление за извършеното от него престъпно деяние.

Предстои делото да продължи в съда.