Срещата започна с открита игра и от двата отбора, но домакините от Мездра подсказаха, че на собствен терен трудно ще позволят да бъдат надиграни. Въпреки че в състава на мездренчани отсъстваха голмайсторите Сергей Георгиев и Васил Калоянов, момчетата на ст.тр. Николай Нинов бързо овладяха централната част на терена и наложиха висока преса по целия терен. В поредната атака в 23 мин. М. Бешев отправи силен и точен удар, спасен с усилие от стража на гостите.

Натискът на локомотивци ставаше все по-опасен, но атаките стигаха само до спечелване на поредица от ъглови удари. Гостите от Несебър опитваха да отвръщат с контраатаки, но играчите в бяло-черно ги отразяваха още в зародиша им. Едва в 37 мин „сините“ успяха да отправят първия удар към вратата на Ставрев, но той бе неточен. Минута по-късно в ответната контра, Кр. Димитров отправи силен удар към вратата на гостите, спасен с усилие от стража им Каишев. Така след абсолютно равностойно първо полувреме двата отбора се оттеглиха на почивката при нулево равенство.

Втората част на срещата започна с подчертано по-активна игра на домакините, които притиснаха „несебърци“ в собствената им половина, и в 46-та мин след отлична атака, ударът на Кристиян Димитров нацели страничния стълб на вратата на гостите. Последваха силни минути за мездренчани, но до попадение така и не се стигна. Гостите започнаха видимо да отпадат физически, но само малшансът попречи на локомотивци да затворят мача с победа.

В последните десетина минути на редовното време наставникът на Локомотив Николай Нинов направи няколко тактически смени и вля свежи сили в отбора, в търсене на победно попадение в последните минути на двубоя, но нулевото равенство се запази до последния съдийски сигнал..

В 100-та мин. домакините можеха да отбележат след като влезлият като резерва Николай Ганчев отправи страхотен удар във вратата на Несебър, избит с усилие от вратаря. В 103 м. последва нов удар за мездренчани, който мина на сантиметри от страничната греда на Каишев. Така след 120 минути игра се стигна до изпълнението на дузпи. И тогава дойде часът на стража на Локомотив Цветомир Ставрев, който се превърна в герой на мача.

Първи получиха право да изпълнят 11-метров удар гостите. Зад топката застана опитният Венцислав Христов, но вратарят Ставрев показа страхотен рефлекс и запази мрежата си суха. Последва пропуск на Васил Сапунджиев от Локомотив, който стреля високо над вратата. Гостите поведоха след точното попадение на капитана Пюскюлю, но радостта им бе кратка. В следващото изпълнение Михаил Бешев от домакините бе безкомпромисен и възстанови равенството. Гостите отново излязоха напред след попадението на Н. Гелин, но Кр. Димитров бе точен от бялата точка.

Под рамката на вратата отново застана Ставрев, който за втори път показа своята класа и отрази удара на седмицата на Несебър В. Сливов. Елегантно и без усилие Гроздан Илиев изведе мездренчани напред за 3:2. Пл. Димов възстанови равенството, но с неспасяемия си удар точката в спора сложи капитанът на Локомотив Николай Ганчев за 4:3.

След този успех, отборът на Локомотив продължава напред и на 30 октомври приема елитния Септември (София).

Наставникът на Локомотив Николай Нинов заложи на следния състав:

Цветелин Ставрев, Ваньо Иванов, Деян Иванов (73 – Ем. Мандев), Васил Сапунджиев, Кристиян Атанасов, Михаил Бешев, Кристиан Грозданов (117 – Ив. Кирилов), Гроздан Илиев, Кристиян Димитров, Ивайло Дудушки (117 – Ив. Аспарухов), Асен Русинов (к) (81 – Н. Ганчев)

Ст.треньор Николай Нинов

За „Несебър“ играха: М. Кишев, Пл. Димов, Н. Пюскюлю (к), Г. Делев, Ант. Узунов, Ал. Минев, В. Кунев, Ат. Парашкевов, Д. Балинов, Ол. Кожевников, Хр. Георгиев.

Ст. тр. Николай Жечев