Програмата на "Лятна академия 2016” включва разнообразни занимания с бъдещите първолаци, подготвени от екипите от начални учители. Сред тях са виртуална разходка из училището, „Аз се движа безопасно”, рисунка на асфалт, „Веселите букви и цифри”, „Аз пея и танцувам”, „Моята любима приказка”, спортни игри и занимания по интереси.

Междувременно ОУ "Св. св. Кирил и Методий" бе обявено за "Иновативно училище на България". Учебното заведение е отличено от най-големия образователен интернет портал за видео уроци - ucha.se Мездренското школо получи от образователния сайт дигитална грамота и специален стикер, който вече е залепен на видно място.

Преди броени дни директорката на ОУ "Св. св. Кирил и Методий” Галя Богданова бе удостоена от Министерството на образованието и науката с почетното отличие "Неофит Рилски". Престижната награда й се дава за дългогодишната й цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса й в развитието на образователното дело в България.

Галя Богданова ще получи отличието лично от просветния министър Меглена Кунева по време на Първия национален учителски събор, който ще се проведе на 19 юни в София.