Символична „Първа копка“ направи кметът на Община Мездра Генади Събков, в присъствието на членовете на екипа по проекта избраният строител и строителен надзор, служители на общината, граждани и други заинтересовани страни от изпълнението на проекта.

Изпълнението на енергоспестяващите мерки се осъществява по процедура № BG16RFOP001, Приоритетна ос 2 "Подкрепа на енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони“ на Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 г и е възложено на консоркциума ДЗЗД „Енергийно обновяване –Мездра”

Проектът за саниране на сградата на Съвета е на обща стойност 1 154 676 лв., от които 981 474.60 лв. безвъзмездна финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие и 173 201.40 лв. - национално финансиране. Срокът за изпълнение е 16 март 2018 г.

Представителят на фирмата изпълнител за обновяването на климатичната инсталация Иван Лапов каза, че сроковете за реализация на проекта ще бъдат спазени и той ще приключи през месец март догодина.

От името на строителния надзор Янко Шумков допълни, че не за първи път работят с екипи от Община Мездра, което е гаранция за успешно завършване на поредния проект.