Тази година в конкурса са участвали по-малко творби, но изключително стойностни, каза библиотекарят Йорданка Тушанска:

"Голяма изненада за журито беше името на Лилия, защото тя е участвала и преди години в нашия конкурс и тогава е печелила награда за поезия. Друга изненада беше Стоян, който спечели III място в раздел поезия".

В раздела проза първото място е за разказа "Реванш" на Ваня Неделчева от София. Второ място е присъден на на Лилия Йорданова от Лом"Нищо ново под слънцето" за разказа . Третата награда грабна творбата "Звателен падеж" на Михаела Миланова от Плевен.

В раздела за поезия първа награда спечели стихотворението "Не падай ниско" на Михаела Илиева от Габрово. На второ място се класира стихотворението "Жена" на Маргарита Красимирова от София, а трето място спечели стихотворението "Тук си", с автор Стоян Цветомиров от Лом.

В раздел "Есе" тази година не са присъдени първо и второ място, присъждат се 3 специални награди на ученици от 7 и 5 клас в училище "Константин Фотинов" Лом.

За първото място при разказите и стихотворенията паричната премия е 200 лв, за второ място - 150 лв., а за трето - 100 лв.