Предвид съвпадението във времето на провеждането на предизборните кампании, които ще се водят за частични избори за кметове, за нови избори за общински съветници, за изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г., Централната избирателна комисия прие решение, с което определи първият от поредните номера при теглене на жребия за изборите на 23 юни 2024 г. да бъде № 41.

След проведения жребий Централната избирателна комисия, обявява следната поредност на номерата на партиите и коалициите в бюлетините за гласуване за новите и частични избори, насрочени на 23 юни 2024 г.:

41. ПП „Глас народен”
42. Коалиция „БСП за България”
43. Земеделски народен съюз
44. КП „Заедно за силна община”
45. ПП „Синя България”
46. ПП „Земеделски съюз Ал. Стамболийски”
47. ПП „Съюз на демогратичните сили”
48. Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България”
49. ПП „ГЕРБ”
50. ПП „Български възход”
51. ПП „Има такъв народ”
52. КП „България на регионите”
53. ПП „Бъдеще за родината”
54. ПП „Съюз на свободните демократи”
55. Национално движение за права и свободи – НДПС
56. Партия на ЗЕЛЕНИТЕ
57. Българска социалдемократическа партия
58. ПП ВМРО – Българско национално движение
59. Български социалдемократи
60. Ние идваме
61. ПП „Български гласъ”
62. Граждани за общината
63. ПП „Възраждане”
64. Движение за права и свободи – ДПС

Когато партия или коалиция не е регистрирала кандидатска листа в някой от новите или частичните избори, насрочени на 23 юни 2024 г., в съответната бюлетина не се изписва нейният номер и за нея не се оставя празен ред.

Номерата на независимите кандидати, издигнати от инициативни комитети, и на местните коалиции, регистрирали кандидатски листи, в бюлетината за гласуване в новите и частични избори, насрочени на 23 юни 2024 г., следват номерата на партиите и коалициите, определени чрез жребия в ЦИК, съгласно поредността на регистрацията им в ОИК.

На местна коалиция и на инициативен комитет, които не са регистрирали кандидатски листи на територията на общината, в бюлетината не се определя номер и не се оставя празен ред.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в тридневен срок от обявяването му.