В 35-ото Дефиле на духовите оркестри и мажоретни състави участваха и атрактивните мажоретки на Младежкия дом в Монтана, подкрепени от Духовия оркестър „Дико Илиев” към читалище „Разум 1883”. В Ботевград те гостуваха на 28-и и 29-и септември и се конкурираха с местни състави и състави от гара Елин Пелин, гр.Елин Пелин, Плевен, Враца, Габрово и Троян. Забележителното, освен дефилетата и хубавата музика, бе и инициативата за посаждане на дърво, преди откриването на фестивала, от всеки състав.

„Програмата бе наситена, а организацията на ниво. Колективът получи награда-статуетка и грамота за участието си” - сподели хореографът Луиза Стефанова, която също така благодари на Община Монтана за предоставения транспорт.

Танцьорите от ансамбъл ”Младост” участваха на фестивал "В сърцето на Тракия” в Стара Загора. Общо 9 групи от региона и страната разлюляха старозагорската сцена с кръшни хора. В първия ден ансамбълът от Монтана представи Арканул и Челе уне на открита сцена, а на следващия - в Младежкия дом на Стара Загора имаше открити уроци за разучаване на характерни за различните етнографски области народни хора. Нашенците показаха Лево оро по мелодия на Берковската духова музика, а научиха нови варианти на Боалийско хоро и Щеркольовата.