Най-малките участници в спортния празник - представителите на детските градини, се съревноваваха в две състезателни игри: "Щафета" и "Бързи, смели, сръчни".

Учениците от V до VII клас премериха бързина и сила в спортните игри "Скачане с чували" и "Дърпане с въже", а средношколците от VIII до XI клас се надпреварваха в "Стрелба в цел" с хандбална топка и "Дърпане с въже".

Съпътстващата програма на "Спортна фиеста" включваше изпълнения на Танцова формация "Пламъче" и на танцьори от паралелките по хореография в мездренската гимназия, както и гимнастическа композиция, представена от възпитаници на Детска градина "Слънчице".

На импровизираната сцена се изявиха също подрастващата певица Елизабет Виталиева и възпитаници на Детска градина "Мир", които изпълниха стихотворения за деца.

Талантливата атлетка Силвия Йолова пък раздвижи участниците в спортния празник с упражнения за загрявка преди старта на състезанията.

Всички училища и детски градини, които се включиха в спортния празник, получиха грамоти и благодарствени писма за активно участие, както и много лакомства. Наградите връчи директорът на СУ "Иван Вазов" - Мездра Мариела Горанова.