Направената проба с drugcheck за употреба на наркотични вещества и техните аналози отчела положителна проба на амфетамин и метамфетамин.
На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, той се съгласил с показанията на техническото средство и отказал кръвна проба.
По случая в РУ Монтана е образувано досъдебно производство.

Тази нощ, около 01,55 ч. на ул. „Хаджи Димитър” в гр. Лом автопатрул на пътен контрол при РУ Лом направил опит да спре за проверка лек автомобил „Фолксваген Бора”. Водачът не се подчинил на подадения сигнал и продължил движението си в посока ул. „Бозвели”, където е спрян.

При извършената проверка е установено, че автомобилът е собственост на 21-годишен ломски ломски жител и се управлява от 27-годишен правоспособен водач от гр. Лом. Проба за употреба на алкохол с техническо средство алкотест е отчела 0.59 промила концентрация на алкохол в издишания от водача въздух.

На нарушителя е издаден талон за медицинско изследване, приел показанията на техническото средство и не е дал кръвна проба за изследване в МБАЛ Лом. Съставени са му 2 акта по Закона за движение по пътищата.