Заедно с Мария, бе и председателят на Областния съвет на БФС - Враца Милен Бельов. На срещата присъства и председателят на ЖКХГ "Анелия" Лили Николова. Малките журналисти бяха подготвили вълнуващ филмов портрет на своята гостенка, с което я оставиха без думи. Тя бе възхитена и малко дори смутена, връщайки се към онези детски спомени, които децата бяха подготвили като изненада.

"Аз съм изключително впечатлена от това, което сте подготвили. Нито един журналист досега не е обръщал толкова детайлно внимание към мен, моето детство и моя живот. Това е невероятно. Благодаря ви!", каза развълнувана Мария Петрова.

Постепенно срещата премина в непринуден разговор, в който Мария разказа от първо лице за своя път като състезател и като шампион, тръгвайки от балета, за да достигне олимпийския връх в гимнастиката. Самата тя си припомни своите първи мечти да бъде балерина, космонавт или архитект и с удоволствия обясняваше на децата защо именно е мечтаела за тези професии.

Запитана кой е любимият й уред, Мария отговори, че от всички уреди в художествената гимнастика, винаги е предпочитала топката: "Топката е невероятен уред, въпреки че е много бърза и трябва много концентрация по време на съчетанието. Но с нея могат да се правят изключително красиви движения, особено с нашите лъскави топки. А уредът, с който оприличавам България, това е лентата. С нея може да се опише цялата красота на България", допълни гостенката.

След края на срещата децата връчиха поредния златен медал на Мария Петрова от името на училището. Директорът Галя Богданова от своя страна й поднесе традиционната ученическа книжка, колаж на "Говорящ вестник" и коледна звезда с пожелание за весели празници и успешна и благословена нова година.

Мария Петрова благодари за сърдечното и топло посрещане и пожела на своите нови малки приятели много успехи, упоритост и последователност в преследването на мечтите си, защото няма неможещи хора.