© lap.bg

Това скандално решение предизвика остра реакция от страна на Митко Ценов и на неговия треньор Йоло Николов в социалната мрежа.

"Отново в Стара Загора, въпреки че тази година организаторите не ме допускат, защото с два дни по-късно сме подали заявките за участие, написа във facebook Митко. Да, закъсняхме, защото имах покана за турнир в Барселона и в последния момент отказах, за да участвам в Стара Загора. Но от организаторите се обърнаха към нас все едно сме някакви едва ли не "туристи" отново. Всяка година уважавам състезанието и тази ще стартирам, въпреки че ще съм извън класирането и обидното за мен държание от страна на организаторите. Стара Загора си остава №1 откъм Публика! И накрая се оказа, че и извън класирането не можем да бягаме… Ех, тази Стара Загора! То бива тъпотия, ама това е края!”, споделя в заключение националният състезател и рекордьор на България в дисциплината 3000 м стипълчейз.

"Тази вечер за пореден път се сблъсквам с неуважението, злобата и подлостта, присъща на слабите и злобни хора, коментира от своя страна Йоло Николов. Дребни души с още по-дребни сърца, самозаблуждаващи се, че спазват правила. Правила, който са им угодни и в същото време ги правят смешни и безлични. Хора, с който съм споделял хляб, ми говорят с гръб… Други, който приемат себе си за интелигентни и обичащи спорта хора, показват, че са злобни и себични.

Радвам се само за едно - научих си урока и си извадих поука. За мен уроците в живота са най-хубавото нещо. На всичките тези хорица пожелавам късмет в живота, защото с това Ви отношение определено нищо добро не Ви очаква…”, пише в заключение треньорът Николов.

В отсъствието на Митко Ценов, Йоло Николов и Иво Балабанов, победител на 1500 м в тазгодишното, 13-о издание на "Самарско знаме” стана Николай Първанов от АК Орхание (Ботевград) с посредственото време 3:58.99 мин. Втори финишира косоварят Муса Хайдари с 4:00.13 мин., а трети - представителят на домакините от Берое (Стара Загора) Иван Попов с 4:00.57 мин.

За сравнение: рекордът на турнира в тази дисциплина, поставен от Митко Ценов през 2014 г., е 3:42.34 мин.