Клуб „Анелия“ се представи достойно в Държавните първенства, категория „Б“ във Велико Търново и София, както и в тазгодишното издание на Държавното първенство по масов спорт „Гимнастрада“ 2023.

Две от грациите са сред номинираните в традиционната анкета „Спортист на годината“ за 2023.

Биляна Петрова направи много силна година и закономерно е една от двете номинирани състезателки. През изминалата година малката грация спечели шест първи места. Петрова грабна и три сребърни отличия в Международни турнири в София, Хасково и Велико Търново.

Биляна записа много добро представяне и в Държавните първенства.

За „Спортист на годината“ е номинирана и Кристияна Янева, която се окичи с пет златни, два сребърни и един бронзов медали.

Сред номинираните за „Отбор на годината“ е и ансамбълът при жените, в състав Калина Илиева, Елеонора Цинцарска, Надин Кръстева и Каролина-Михаела Цветкова. Ансамбълът спечели златните медали в два международни турнира и среброто във „Фея под липите“. Състезателките се представиха отлично и в Държавното първенство в старата столица, където заеха четвъртото място.

Грациите на ЖКХГ „Анелия“ завършиха годината по шампионски с четири златни и два сребърни медала, които грациите завоюваха в турнира „Зимни принцеси“.