Почистете лесно снега или леда от стъкла и огледала, като направите смес от 3 части оцет и 1 част вода. Необходимо е единствено да нанесете разтвора върху стъклата и огледалата от предната вечер. Кърпа, напоена с алкохол, също помага за по-бързото изчистване на леда от стъклото.

Ключалката може да предпазите с дезинфектант за ръце. Той може да помогне за отваряне на замразената ключалка на автомобила. Можете също така да загреете ключа със запалка и след това внимателно да го поставите в замръзналата ключалка. Напръскайте ключа с WD-40 и след това отново опитайте. Друг начин е да използвате топла (но в никакъв случай гореща) вода или още по-добре смес против заледяване.

Кремът за бръснене ще помогне за почистване на прозорците отвътре и също така ще предотврати замъгляването: нанесете малко количество от него върху стъклото и избършете със суха кърпа.

Ако се очаква невиждан студ, по-добре от вечерта извадете акумулатора от колата и го вземете със себе си у дома. Ако двигателят не стартира след 15-20 секунди, опитайте да направите следното: върнете ключа в първоначалното му положение и изчакайте 2 минути, след което повторете отново. Не повтаряйте този процес многократно - това само ще влоши състоянието на акумулатора. Най-сигурният начин за стартиране е чрез "подаване на ток" от друг акумулатор. За целта трябва да разполагате със специални кабели. Но дори и след успешно стартиране на двигателя по този метод, след това той трябва да работи поне час.

Източник: Actualno.com