Двама жители на берковския квартал „Раковица“ и двама жители на врачанско село са задържани за 24 часа за притежание на наркотични вещества. Проверката била извършена на 18.09.2024 г. след постъпила информация. Служители на РУ и ОДМВР Монтана спрели за проверка в областния град два леки автомобила – единият с монтанска регистрация, управляван от жена на 33 г. от берковския квартал „Раковица“ и лек автомобил с врачанска регистрация, управляван от жена на 29 г. от врачанско село.

При проверката на първия автомобил бил направен обиск на пътник на 34 г., от когото била иззета 1,1 грама суха зелена тревна маса, която при полеви наркотест реагирала на метафетамин, така нар. "чай за пушене".

При обиск на жената водач от втория автомобил били намерени и иззети 1,3 грама суха зелена тревна маса, реагираща на метафетамин, за която шофьорката заявила, че е така наречени "чай за пушене".

По случаите са образувани досъдебни производства.

Наркотични вещества са иззети от жител на град Вълчедръм. Проверката на 28-годишния мъж е извършена на 18.09.2024 г. след сигнал. При направения му обиск е намерена и иззета хартиена свивка, съдържаща суха зелена листна маса, с общо тегло 1,95 грама, която при направения полеви тест реагирала на амфетамин.

По случая е извършен оглед от дежурна оперативна група и образувано досъдебно производство.