Снимка на една от "почистените" улици в Мездра, изпратена от читател на MediaNews

Събков заяви, че е доволен от почистването на четвъртокласната пътна мрежа в общината, но е необходимо качествено изчистване на пътищата II и III клас през дефилето и до Горна Бешовица.

На срещата стана ясно, че от 6:00 часа тази сутрин е започнало почистването в Типченица, а от 8:00 часа - в Ослен Криводол. Около 9:00 часа е почистено в Зверино, а от 10:00 часа се чистят улиците в Ребърково, Люти дол, Кален, Цаконица, Горна Бешовица, Лик и Дърманци.

"Вече шест пъти са почистени улиците "Янко Сакъзов“ и "Вапцаров" към МБАЛ - Мездра и поликлиниката. Пет пъти служителите на общинското предприятие са "отстранили" снега от ул. “Александър Стамболийски“, четири пъти е почистено трасето до SEBN, а пътят до Крета - два пъти.

"Няма улица в гр. Мездра, която да не е изчистена!“, заяви Николай Несторов.

Част от жителите на Мездра са откликнали на апела на Общината да не паркират автомобилите си на пътното платно и в пешеходните алеи, особено около училищата и детските градини. Няма проблеми с преминаване на снегопочистващата техника по ул. “Чавдар“ над ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ и на ул. „Св. св. Кирил и Методий“, както и на паркинга зад хотел "Родина". Неправилно паркирани автомобили в пешеходните алеи на ул. “Янко Сакъзов“ и ул. “Христо Ботев“ обаче пречат на преминаването на специализираната техника.

Тази нощ служители на ОбП “Чистота“ са чистили пътищата до Руска Бела и Моравица, като трасетата са опесъчени и не е имало проблеми с преминаването на автобусите, твърдят от комуналната фирма.

Несторов уточни, че автобуси на ОбП “Чистота“ са минали по всички маршрути от Общинската транспортна схема и "никъде не са аварирали". Единствено около 7:30 часа днес е било възпрепятствано преминаването на автобус към село Типченица, който е "изостанал с около 20 минути" от графика си.

ОбП “Чистота“ разполага с достатъчно количества техническа сол и пясък, с които да се обработят пътищата и пешеходните алеи след спиране на снеговалежа, уверяват от Община Мездра. Екипи на комуналната фирма "не спират да чистят" четвъртокласната пътна мрежа в общината.