Четвъртият в класирането отбор на Бдин 1923 (Видин) категорично отказа гостуването си на стадиона в село Галата срещу скандалния местен тим „Пещера“. Причините за него разкри президентът на клуба Жоро Василев:

Уведомително писмо от Ф.К. „БДИН“– гр.Видин

Уважаеми Господа ръководители, донасяме до знанието Ви, че отборът на „БДИН“ – гр.Видин отказва да пътува за футболната среща с отбора на „Пещера“ – с.Галата, насрочена за 04.09.2021г. от 17:00 ч, тъй като от една седмица се получават заплахи към футболистите ни за саморазправи, клане и т.н.

Въпреки, че получихме уверение от Зоналното ръководство в гр. Велико Търново, че всичко ще е наред, футболистите и треньорите се опасяват от евентуални недопустими сцени и нападки, които са система на терена в с.Галата. Те се страхуват за живота и здравето си и отказват да пътуват за футболния мач на 04.09.2021г. След срещата «Пещера» - с.Галата и Локомотив - гр. Мездра, за кой ли път отново са се случили недопустими сцени и ние се придържаме към призива на колегите от гр. Мездра – да не се посещават мачове в с.Галата, като призоваваме всички отбори от Северозападна футболна лига да последват нашия пример.

Държим да Ви осведомим, че отборът на с.Галата е толкова безскрупулен, че се държи недопустимо и на чужд терен. Миналият сезон на срещата БДИН - Пещера въпросните господа се държаха толкова лошо и предизвикателно, че полицията едва ги удържаше.

Постоянно търсеха саморазправа и реагираха остро на всяко съдийско отсъждане. Предпочитаме мачът да не се състои, отколкото след мача да правим констатации и доказващи интервюта и да загубим футболистите си за дълъг период от време.

Готови сме да понесем последствията от неявяването си, защото здравето и животът на нашите футболисти са по-важни. Футболът е една игра и целта е да се доставя удоволствие на хората, а не да се превръща в арена на побоища и кланета. Отбори като този, според нас нямат място в организирания футбол и никой няма полза от тях.

С уважение: Жоро Василев, председател на ФК «БДИН» - гр. Видин

P.S. Препоръка: Да се организира анкета и да се поиска мнението на всички отбори от Северозападна футболна лига".


Източник: sportal.bg