Председателят на КДК Емилия Ралчева разговаря с двамата автори, които разказаха допълнителни факти и непубликувани подробности около интервютата и материалите в книгата. Те споделиха любопитни неща от журналистическата си кариера.

Карданов разказа за 13-годишната си работа като репортер и редактор във врачанския вестник "Отечествен зов", за арестуването му в село Борован, както и други случки, свързани с местни хора и събития. Сподели и личните си впечатления от срещите си с Дамян Дамянов, Стефан Данаилов, Жорж Ганчев, Христо Калчев и др.

Татяна Карданова е работила в различни медии, насочени към различни социални и възрастови групи, което й е дало възможност да общува с интересни хора от цялата страна. Тя сподели за срещите и личностите, които са я вълнували и впечатлявали в нейната журналистическа практика, за тъжните и смешните страни на живота, отразени в нейните репортажи и интервюта.

За преживени общи случки от близкото минало разказаха Борис Врачовски, Кръстьо Трендафилов, Иванка Колева и др. Директорът Силвия Врачовска подари на гостите издания на Регионалната библиотека на краеведска и историческа тематика, свързани с врачанския край.