Образователният форум бе открит от заместник-кмета по "Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности" - Нели Минева. В своето встъпление тя благодари за съдействието и оказаната методическа подкрепа на Регионално управление по образованието – Враца и подчерта, че усилията им са общи и са насочени към осигуряването на качествено образование и възможности за развитие на младите хора.

В „Панорамата” се включиха всички основни и средни учебни заведения в общината - СУ „Иван Вазов“, ОУ „Христо Ботев“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, ПГ „Алеко Константинов“ и ПГ „Васил Левски“ - гр. Мездра, СУ „Св. Климент Охридски“ - с. Зверино и ОУ „Васил Кънчов“ - с. Моравица, които представиха визитката на своето училище. С помощта на рекламни материали, сувенири и презентации, на специално обособените щандове бяха представени възможностите и условията за обучение които предлагат, материално-техническата база, новостите в учебните програми, паралелките и специалностите, в които ще бъде осъществен прием през учебната 2023/2024 г.

Всички участници бяха поздравени с изпълненията на талантливите деца от ВГ „Детски свят” и Мажоретен състав при Центъра за подкрепа и личностно развитие.

Гости на традиционния образователен форум бяха кметът на Община Мездра Иван Аспарухов, Председателят на ОбС Яна Нинова, началникът на отдел „Образование, социални дейности и здравеопазване” Елена Нанова, служители в общинската администрация, родители и бъдещи гимназисти.