Проверките със специализирана техника за употреба на наркотични вещества са били 91. Двама надрусани са сгащени зад волана и срещу тях има образувани бързи производства. От пътната полиция във Враца отчитат 591 нарушения на недобросъвестни водачи на МПС-та. От тях на 171 са съставени актове, а 364-ма са санкционирани с фишове. Пътно-транспортните произшествия по пътищата на врачанско са били пет, от който са ранени шестима участници в движението. Седем пешеходци също са извършили нарушения. От пресцентъра на полицията във Враца съобщиха, че за периода няма убити при катастрофи.

Днешният 22-ри ноември е обявен за Ден без водачи и пътници в МПС жертви на пътя! Пътните полицаи отново напомнят: Сигурността на пътя зависи от поведението на всички участници в движението, бъдете дисциплинирани и внимателни. Спазвайте правилата!

Черната статистика сочи, че България е на първо място по загинали на пътя на глава от населението в ЕС. На 1 млн. жители на страната ни през 2016 година се падат 99 жертви на пътни произшествия – почти двойно повече от средното за ЕС, показват данни на Евростат, които се оповестяват на фона на поредицата от тежки катастрофи през последните дни, които само в Ловешко взеха над 10 жертви.

Веднага след нас с най-смъртоносните пътища е Румъния с 97 загинали в катастрофи на милион жители, а доста по-назад остават Латвия и Полша (по 80), Гърция (75) и Хърватия (73). Най-безопасни са пътищата в Швеция с едва 27 жертви на милион жители, Великобритания (28) и Холандия (32).