"Се Борднетце - България" получи специален приз в категорията "Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар", в която бяха отличени работодатели, осигурили заетост на безработни лица в голям териториален обхват.

През тази година компанията е наела на работа и е осигурила устойчива трудова заетост на 658 безработни лица от 12 общини в обхвата на регионалните служби в Бургас и Монтана. В 8 от тези общини, в които равнището на безработицата е по-високо от средното за страната, фирмата е ангажирала 283 лица. Осигурила е работа на 427 младежи до 29 г. и на 75 продължително безработни. Осигурила е и безплатен служебен транспорт до месторабота на над 1 000 работници, живеещи в повече от 70 населени места в 12-те общини.

Останалите две фирми, които бяха отличени в тази категория, са "Сенсата Технолоджис България" - София и "Калинел" - Троян.

Наградите на отличените работодатели връчиха министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, нейният заместник Ивайло Иванов и изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Драгомир Николов.

Миналата година SEBN-BG, която произвежда кабелни комплекти и елeктрически системи за международната автомобилна индустрия, заслужи най-високия приз в същата категория, а през 2014 г. взе втора награда.