Съдът е отхвърлил искането на прокуратурата за мярка „задържане под стража“ с мотив, че няма опасност двамата обвиняеми Т П. В. и П. В. К. да се укрият или да извършат друго престъпление.

На 6 юли 2024 година в полицията бил получен сигнал за повреден от удари с твърд предмет автомобил в двора на дома на единия от обвиняемите. На място пристигнали двама патрулни полицаи, които поискали да направят оглед в двора, но домакинът е един от гостите му не позволили и проявили агресия спрямо униформените. По-късно те били задържани за денонощие в полицията в Лом, а пострадалите полицаи били освидетелствани от лекар.

Проверка в дома установила, че наистина има нанесели значителни материални щети на автомобил на мъж от съседно село, който гостувал във въпросния дом.

От Областната дирекция на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че при подобни инциденти в региона през миналата година на четири пъти имаше пострадали полицаи. На два пъти униформени бяха ударени с камъни при опит да спрат саморазправи в ромски квартали, веднъж- при подобен битов инцидент в частен дом, и веднъж- на пътя след транспортно произшествие. /БТА