В седмото издание на НФС "Леденика" ще присъстват десетки родни производители и занаятчии от цялата страна, съобщават от община Враца. Гостите на фестивала, може да открият натурални млечни и пчелни продукти. На щандовете ще има производители на бутикови вина и ракии. За любителите на сладките изкушения са предвидени – захарни близалки, захаросани плодове, козуначени коминчета, палачинки и плодови сиропи. Ще се предлагат торти, бонбони и сладкиши. Специална изненада ще бъде и приготвянето на занаятчийски сладолед. Тъй като на събора ще има голямо изобилие от продукти, ще има специално обособени шатри за здравословна кулинария и веган храна. По традиция във фестивала ще има солидно присъствие на различни месни деликатеси – бутикови еленски суджуци, конски мезета и био телешко месо /Блек ангъс/.

Специално участие във форума ще вземе първата занаятчийска семейна пивоварна в Северозападна България /Чипровско пиво/, която ще предостави възможност на посетителите да участват в демонстрацията по варене на бира. Във фермерския базар може да откриете и различни видове опушени подправки, песто и дори и маслинова бира.

Сериозно участие по време на събитието ще има и от страна на занаятчии, които ще предлагат – дърворезба, ръчно плетени играчки, троянска керамика, художествена тъкан и стан, накити от естествени цветя в смола, сувенири, кратуни декупаж, ситопечат, етнографски стоки и други.

НФС „Леденика" е от 28 до 30 юни в местността край едноименната пещера.