© Свилена Драгановска

Ученически шампион на Мездра за 2023 г. стана най-малкият участник Самуил Генов, второкласник в Средно училище „Иван Вазов“, който постигна 10 от 10 победи и събра максималния възможен брой точки. Втори се нареди Стилян Драгановски, четвъртокласник в ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“, с 8 точки (8 победи и 1 загуба). Заелите първите две места, са възпитаници на майстора по кореспондентен шах ССМ Тошко Кирков.

Трети в оспорваната игра остана Андрей Цеков, ученик в шести клас в Основно училище „Христо Ботев“, със 7 т. (7 победи и 2 загуби).

В челната четворка се нареди Любов Цекова, петокласничка в ОУ „Христо Ботев“, с 5 т. (5 победи и 4 загуби).

Главен съдия на турнира бе ССМ Тошко Кирков, който е и председател на ШК „Локомотив“, а помощник-съдия - Мартин Коцев.

На срещата присъстваха и състезателят по кореспондентен шах Данаил Димитров, който водеше отбора на СУ „Иван Вазов“, и Валтер Христов със състезателите от ИОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Всички деца получиха грамоти за участие, а на победителите бяха връчени медали и специални плакети.

Наградите и лакомствата бяха осигурени от родители на децата, които участваха в турнира, от ръководството на Община Мездра и от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН).

Местна фирма подари на подрастващите шахматисти тениски с надпис „Cool kids play chess“.

По думите на родителите е необходимо да се обръща повече внимание на този спорт и на децата, които го практикуват, и имат желание да се развиват в тази посока.

© Свилена Драгановска