В рамките на един месец, досегашният градоначалник, заедно с кандидатите за общински съветници от двете политически формации, които подкрепят кандидатурата му, се срещна с хората от всички населени места на територията на общината. В духа на позитивизма и чисто човешкото общуване, той и екипът му изслушваха проблемите им, приемаха критиките и без гръмки обещания споделяха идеите си за новия му шести 4-годишен мандат.

Срещата с гражданите на Мездра започна с великолепните изпълнения на Кирил Веселинов и Милчо Соколов от БГ Дуетът - винаги българска музика. В продължение на цял час двамата от мелодичния дует зарадваха хората, изпълнили до край площад „България”, като им подариха част вечните български хитове, и спечелиха аплодисментите на присъстващите.

След края на последната песен, двамата изпълнители поканиха на сцената „виновника” за тази среща – Иван Аспарухов, и му подариха специален плакет, с пожелание Мездра да продължава да цени и да пази красивата българска музика. Видимо развълнуван, Иван Аспарухов благодари на Кирил и Милчо и заяви, че докато има толкова много хора тук, на площада, винаги ще се слушат и непреходните български евъргрийни.

На сцената бяха поканени да се представят кандидатите за общински съветници от двете партийни листи, подкрепящи неговата кандидатура, техните кандидати за кметове на населените места в общината и членовете на Инициативния комитет.

Аспарухов благодари и на членовете на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата му като независим кандидат, и на ПП ГЕРБ, проявила мъдрост и застанала зад него. Той подчерта, че много рядко се случва водеща партия в държавата да подкрепи независим кандидат, което е почти прецедент, и то положителен. Благодари и на Местната коалиция, с която и през миналия мандат са били заедно - ЗНС, АБВ, Движение 21, Изправи се Бг и Социалдемократи - Евролевица, и допълни, че е убеден, че още в този мандат, това ще бъде мнозинството в Общинския съвет.

В обръщението си към своите съграждани, Иван Аспарухов честити на имениците, пожела им здраве и благополучие и заяви:

„Скъпи приятели,благодаря, че всички вие сте тук днес. Това значи много за нас. Това значи много за всички, които проявиха смелост да се изправим пред вас, защото трябва да разберем един урок, и този урок е: Не се делете! Не се делете и нещата винаги ще тръгнат напред. Това искаме да покажем с тези две листи, с които тръгнахме заедно и продължаваме.”

„Скъпи приятели! - продължи с изказването си Аспарухов - Благодаря ви за търпението, което имахте миналата година, че се наложи да разкопаем целия град, за да можем да подменим над 12 хил. метра тръбопровод и над 3 хил. метра канализация. Сега вече започнахме да ремонтираме улиците и нещата вървят в друга посока – да не работим повече под земята”.

Независимият кандидат призова хората да не спират да търсят решение на проблемите си както до сега и че вратите на администрацията винаги ще бъдат отворени, докато той и екипът му продължат и през този мандат. Той подчерта, че през изминалите 4 години като кмет е приел над 7 800 граждани.

В заключение Иван Аспарухов обяви част от ангажиментите, които поема да се извършат за подобряване на средата за живеене в града:

„След 4 години този град, тази община ще изглеждат по съвсем друг начин, защото ще работим над земята. Ще имаме 3 нови паркове, 5 нови детски площадки, ще изградим нови улици – 27 в града и още 90 в селата, както направихме през този труден мандат. Скъпи приятели, имам още една молба и към хората, които изградиха този град през изминалото столетие. Нека заедно да впрегнем усилия и да направи всичко възможно да приучим децата си на труд. Дайте възможност не за да имат работа, а да се научат да с трудят. Само така могат да успеят. Само с труд, с образование може да се успее! ”

След края на откритата среща Аспарухов бе изпратен с аплодисменти, а сцената бе превзета от вихрените изпълнения на Неврокопския танцов ансамбъл и любимите на всички песни на обичаната Николина Чакърдъкова.

НА 29 ОКТОМВРИ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕЗАВИСИМИЯ КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА ОБЩИНА МЕЗДРА ИВАН АСПАРУХОВ С БЮЛЕТИНА № 71.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!