Състезанието се проведе в стрелбището на учебно-тренировъчния комплекс "Дъбника” при Областната дирекция на МВР - Враца. Служителите на реда в областта демонстрираха уменията си в стрелбата с пистолет с участието на десет отбора от полицейските поделения в област Враца и гостите от военно формирование 54990 на Министерството на отбраната, Областно звено "Охрана“ и Врачанския затвора.

В най-атрактивната дисциплина от полицейската стрелба премериха сили 24 състезатели, като в отборната надпревара първо място спечели тимът на Районно управление АЕЦ "Козлодуй" в състав: Ивайло Флоров и Румен Николов, със 198,33 точки.

Второ място зае отборът на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението - АЕЦ "Козлодуй" в състав: Йордан Ценов и Георги Тодоров, със 162,5 точки. Трети се класира тимът на РУП - Враца в състав: Николай Милушев и Дилян Добрилов, със 162,1 точки.

В индивидуалната надпревара при мъжете заслужено шампион стана Ивайло Флоров, следван от Николай Милушев и Йордан Ценов.

При дамите победи Катя Василева, следвана от дебютантката Мая Найденова от ОЗ “Охрана“ и младата надежда на СК "Спартак" - Враца Ани Цанова.

Наградите на победителите бяха връчени от Директора на Областна дирекция на МВР – Враца старши комисар Цветелин Стоянов. Традиционно състезанието премина при изключително спортсменска атмосфера.