В тазгодишното издание свои творби представиха осемнадесет дами от Зверино, Миланово, Враца и Мездра, както и три великолепни гоблена на единствения мъж, участник в изложбата, Пламен Стоянов. В тазгодишното издание имаше още един дебют - елмазени гоблени и гоблени, рисувани с цветове. Салонът едва побра десетките гости на празника на красотата, дошли да разгледат новите творби на майсторитите магьосници на иглата и платното.

Специални гости на изложбата отново бяха представителите на специализирания магазин "От игла до конец" в град Враца, неизменни помощници и партньори на сръчните зверинчанки. Впечатлени от ентусиазма и вдъхновени от таланта на балканджийките, Жана Добриновска, БорянаРоманова Росица Стоянова и Павлина Семкова се включиха със свои творби в изложбата.

Изложбата бе открита от секретаря на читалището Стиляна Стоянова, която поздрави гостите и им пожела приятни мигове сред красотата на изложените творби.

Поздрав към гостите поднесе талантливата певица Данита Павлова, която изпълни песента на Емил Димитров „Моя страна“, превърнала се в неофициален химн на всички българи у нас и по света.

Разбира се, преобладаваха гоблените с библейски сюжети, предвид предстоящите рождественски празници. Сред образите на Богородица, Иисус Христос, Св. Георги, „Разпятието“ , тази година сред изложените експонати се отличаваше мечтата на всяка гобленарка - „Тайната вечеря“, дело на уникалната майсторица Марияна Стоянова . Със своята красота и изящество грабваха погледа и гоблените, изобразяващи „Гетсиманската градина“ на Петкана Давидова и Пламен Стоянов, както и прекрасните пейзажи, и оживелите образи на Орела и Совата на Цеца Павлова, Конете на Димитрина Драганчева и Марияна Петкова.

Много светлина, топлина и фантазия от цветове и багри излъчваха пейзажите и натюрмотите, греещи като слънчеви петна сред образите на светци и хора. Тук бяха изложени и новите предизвикателства към балканджийките, които с интерес разглеждаха предложените модели за следващата изложба.

Председателят на културното средище Цветан Ценов благодари на сръчните балканджийки за подарената красота и им пожела много здраве и още нови прекрасни експонати, за да се превърне Четалището в утвърдено средище на майсторите гобленари. Той връчи специални грамоти на всички участници в изложбата, а традиционният кулинарен кетъринг бе отново осигурен от Иванка Гьонова.