По време на празничния концерт почитатели на старите шлагери ще могат да чуят избрани песни, утвърдили се през последните три десетилетия като запазена марка на Групата за стари градски песни "Мездрея" с художествен ръководител Валентин Иванов.

Сред тях са "Танго на вечната любов", "Катинар", "Ла Кукарача", "Кабаре "Абисиния", "Румба негра", "Седемте пияни негри", "Реших да се оженя", "Магазинче на кьоше" и др. Дуетът Валентин Вълчев - Радко Антонов ще изпълни "Хризантеми", както и соловите "Не чакай ме" и "Прекрасна тайна е жената", а дамската секция на групата - "Далеч отиде".

Специален гост изпълнител на юбилейния спектакъл ще бъде примата на старите градски песни Бони Милчева.

Групата за стари градски песни "Мездрея" е създадена през октомври 1989 г. Носител е на награди от фестивалите на старата градска песен "Златен кестен" в Петрич, "Златно руно" в Тополовград, "Мара Врачанка" във Враца, "Пей, сърце" в Кюстендил, "Подари ми море" в Крапец, община Шабла, както и от Балканския шампионат "Евро фолк" в Хисаря, от Европейския шампионат по фолклор "Евро фолк" в Св. Влас и от Световния шампионат по фолклор "World Folk" в Бургас.

Освен в различни градове на България, мездренските "славеи" са концертирали в Република Северна Македония, Сърбия и Украйна. Имат участия в редица телевизионни предавания и един издаден аудио албум - "Хиляди мечти" (1995).