© Община Лом

При червените вина първо място спечели Сергей Георгиев, който бе обявен за Цар на виното. При белите победител е виното на Николай Николов, а при розето Невена Русинова.

Кметът Цветан Петров връчи на отличените винопроизводители парични награди и грамоти, осигурени от Община Лом. Представените вина се дeгустираха и оценяваха от жури. Празничен водосвет за здраве и плодородие отслужи отец Нестор от катедралния храм „Успение Богородично“.

„Трифон Зарезан е един от най-обичаните празници в нашия край, не случайно го празнуваме на два пъти – по нов и по стар стил. Нека годината бъде плодородна, да е мирна, спокойна и благодатна, да има добра реколта и пълни бъчви с вино. Весел и усмихнат празник на всички! Бъдете живи и здрави!» - пожела кметът Цветан Петров, който символично заряза лоза и я поля с вино за здраве и плодородие.

Гости на празненството бяха председателят на Общинския съвет Пенка Пенкова, заместник-кметът Хилда Владимирова, общински съветници и кметове на кметства.

С народни песни и танци се изявиха децата от фолклорния състав «Дунавче» към НЧ «Постоянство 1856» с художествен ръководител Валери Горанов.