© Община Враца

“Напоследък все по-рядко се замисляме за причините, които ни карат да се гордеем като народ. Забързани в ежедневните си грижи забравяме, че сме дали на света писменост. Нека помним миналото и ако искаме да сме по-добри хора, първо да бъдем коректив на себе си, да направим равносметка на постигнатото и да се опитаме да го надградим. Никога не трябва да отказваме знание на децата и ежедневно трябва да ги вдъхновяваме. За мен е гордост, че съм кмет на град, в който културата и традициите се ценят! Скъпи съграждани, бъдете горди и не забравяйте, че ключът към разрешаването на всички проблеми е образованието! Честит празник!” - каза кметът Калин Каменов на тържественото отбелязване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Програмата продължи с тържество пред сградата на Община Враца.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.

В знак на признателност, преклонение и почит, пред паметника на двамата Свети равноапостоли, бяха поднесени венци и цветя.

На събитието присъстваха още: народните представители Мартин Харизанов, Деница Симеонова и Цветан Енчев, председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, ръководният екип на местната администрация, областният управител, началникът на РУО, директори на образователни и културни институции и граждани.