Директорът на училището, г-жа Галя Богданова, разказа специално за MediaNews: "Инициативата се провежда всяка година в различни училища, но за първи път това може да стане на национално ниво. Чрез Регионалните управления на образованието в България се дава гласност във всички училища. Нашето иновативно училище прегърна идеята и смятам, че всички заедно - родители, учители и деца, можем да помогнем за спасяването на книгите. Самите организатори казват, че книгите са смисъл на живот. Нека на първия учебен ден всяко дете носи една книга вместо цвете!"

С този символичен акт учениците ще покажат своето отношение към литературата и към книгите, ще се превърнат в посланици на четенето, ще споделят любимите си книги с приятели и съученици, и ще дадат своя принос към училищния живот и образователния процес.

Инициативата "Купи 1 книга. Дари я на своето училище" ще допринесе за обогатяването на училищните библиотеки с нови заглавия, а също така и за създаването на класни библиотеки - всеки клас ще има свои книги, избрани от самите ученици.

Десетки издателства и книжарници са включени, за да може читателите да направят своя избор на заглавие. Можете да закупите книга от сайта на кампанията https://kupi1kniga.com/index.html.