Първата среща от турнира е от 14:00 часа в четвъртък, 4 октомври, а финалът по програма е от 16:15 часа. Непосредствено след него е награждаването на призьорите. Всички отбори участници в IV Mемориал “Семко Горанов” ще получат купи и грамоти, осигурени от Община Мездра. Ще бъдат определени също най-добрият вратар и голмайстор на турнира, които също ще получат награди.

Миналата година победител в Мемориал "Семко Горанов" стана детският отбор на ОФК Локомотив (Мездра), който на финала разгроми тима на Околчица (Моравица) с 6:0. На трето място се наредиха децата на Скала 2015 (Оселна), които в двубоя за бронзовите медали сразиха формацията на Средно училище "Св. Климент Охридски" - Зверино с 15:0.

В първите две издания на турнира триумфира Футболна академия ДИТ (София). През 2014 г. столичани спечелиха детския турнир в конкуренцията на своите връстници от Спартак (Плевен), Ботев (Враца), Бдин 1923 (Видин) и Локомотив 2012 (Мездра), а през 2015 г. завоюваха трофея, след като надделяха над представителите на ФК Ники (Враца), ПФК Монтана 1921, Ботев (Враца) и домакините от Локо (Мездра). През 2016 г. мемориалът не се състоя.