Концертът “Любими руски песни” събра стотици почитатели на талантливия актьор и изпълнител Руслан Мъйнов заедно със симфоничния оркестър под диригентството на Левон Манукян.

Невероятният професионализъм и харизмата на Руслан Мъйнов, великолепният репертоар и завладяващото артистично изпълнение предизвикваха бурните овации на публиката след всяка песен.

В Дома на железничаря звучаха познатите и любими хитове „Очи чeрные”, „Ваше благородие”, „От зари до зари”, „Нане цоха”, „Смуглянка”, „Парамела”, обичани детски песни и хитове от репертоара на Алла Пугачова, Муслим Магомаев и неостаряващата песен на група „Земляне” „Трава у дома”.

В интервю преди концерта, актьорът сподели за Media News, че е избрал България, защото е българин. Мисията на изкуството е да изгражда естетическа култура, но днес това е много трудно.

„Всяко време и всяко поколение идва със своите потребности, изгражда своя ценностна система, която е различна, и често неприемлива. Комерсиалното време, в което живеем, изисква ние да се адаптираме към него, защото иначе ще се изгубим. Това обаче не означава, че трябва да се отказваме от създаденото преди нас. Напротив, аз и сега продължавам да правя проекти, които са подчинени на идеята да се възродят патриотичните традиции, да се покаже на младото поколение и другата страна на изкуството. Именно това е тайната на успеха на проекта “Любими руски песни”” – допълни Руслан Мъйнов.