снимката е илюстративна
снимката е илюстративна

Противозаконно отнетите бутилки с алкохол са на обща стойност от 3785,00 лева, като предпочитани били вносни марки – уиски, коняк и шампанско. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на проведените до момента в хода на разследването оперативни действия, под ръководството на районен прокурор, е установен извършителят. Той е 38-годишен румънския гражданин, известен на няколко страни в ЕС и осъждан в Румъния за кражби. С телеграма на ГДНП – София е обявен за общодържавно издирване с мярка "принудително довеждане" като обвиняем по досъдебното производство.

На 26 април 2024 година е доведен принудително във Второ РУ - Плевен, където е привлечен и разпитан в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 194, ал. 1 от НК. С постановление на наблюдаващия делото прокурор при РП - Плевен обвиняемият е приведен в ОЗСА - Плевен, където е задържан за срок до 72 часа.

Предстои внасяне на искане до Районен съд - Плевен за определяне на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо 38-годишния. Работа по документиране на цялостната престъпна дейност продължават разследващи полицаи.