Авторката е от Пловдив, живее в София, а романът представя живота на Рая в Америка. Това символизира и "отвъд голямата вода” - отвъд Океана. Тя, както и много други хора отиват там, за да търсят "райската градина". Нашата героиня отива да търси този Рай, който носи щастието от споделената любов. Книгата има доста послания, свързани с илюзиите, които си представяме за живота при търсене на щастието. Докато живее с мъжа, който смята на сродна душа и голяма любов, Рая попада в постоянен водовъртеж от събития. Всичко това, което тя открива там, е в пълен разрез с всичките й очаквания, но пък й помага да научи много за хората.

Дали накрая Рая ще открие своята сродна душа, голямата любов в мъжа до нея? Предстои да разберем в "Рая отвъд голямата вода".

Наскоро Дарик радио - Враца спечели първа награда на Фондация "Глобални библиотеки“ - България в категорията "Медии“, подкатегория "Регионални медии“. Екипът на Дарик получи плакет и грамота за рубриката "Дарик чете“, която излъчва съвместно с Регионална библиотека "Христо Ботев" и която събира голяма аудитория слушатели.