© Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца

Книгата е замислена като кулинарен пътеводител. Първоначалната идея на автора е да посети някои от отдалечените български села, където да се срещне с местните хора и да опита от традиционните български гозби. Случва се много повече от това, защото Милър открива не само кулинарните тайни на тези непознати за мнозина места, но и много нови приятели. Рори идва да работи в България за първи път преди повече от 15 години, после заминава, но се връща отново – за постоянно.

В изданието има 220 цветни снимки от фотографите Иво Недялков, Стефан Каменов и Асен Величков. Томът излиза в превод от английски език на Даниела Константинова, а редактор на книгата е журналистът Милена Димитрова.

Рори Милър е роден в град Такома в американския щат Вашингтон. На 19 години заминава за Италия, където работи като строителен работник, майстор по пиърсинг, берач на маслини и учител по английски. В България се установява преди 15 години. Създава крафт бири, нает е за главен готвач в няколко ресторанта и основава заведения за бързо хранене.

Следете събитието тук!

Източник: libvratsa.org