© РИОСВ – Монтана

За поредна година РИОСВ – Монтана организира инициатива по повод празника, свързана с разделно събиране и почистване от отпадъци в района на крепостта „Кастра ад Монтанезиум“ /“Калето“/, с участието на ученици от ПГПЧЕ „Петър Богдан“ с ръководител Диана Иванова, зам.-кмет на Монтана – Станислав Станоев, зам.областен управител – Калин Хайтов, председател на общински съвет – инж. Иво Иванов, представители на общинската и областната администрация в Монтана и общински съветници.

РИОСВ – Монтана раздаде на всички участници в акцията чували и ръкавици. Беше обходен участъкът от парк „Слънчева градина“ до крепост „Калето“, като отпадъците бяха събрани разделно – хартиени и картонени опаковки; пластмасови и метални отпадъци; стъклени опаковки.

Разделното събиране на отпадъци е съществена предпоставка за оползотворяването им, за възстановяване, повторна употреба, рециклиране.

Събраното количество отпадъци в чували ще бъдат извозени от Община Монтана до Регионалното депо за битови отпадъци.

Когато изхвърляме разделно отпадъците, сме по-отговорни към околната среда, здравето и бъдещето си – за нас и за всички след нас!