© РИОСВ - Монтана

Ученици от 12 клас с профилирана подготовка по биология в Гимназия с преподаване на чужди езици „Петър Берон“, гр. Монтана посетиха Пречиствателна станция за отпадъчни води на гр. Монтана. Целта на посещението бе запознаване на учениците с дейността и процесите в инсталацията за пречистване на отпадъчните води.

По време на визитата се осъществи и вземане на проби от отпадъчните води на изхода на Пречиствателна станция за отпадъчни води. Извършен бе и експресен анализ на място по показатели рН, електропроводимост и температура. Пробонабирането и анализът на отпадъчните води се осъществи от представител на Регионална лаборатория – Монтана към Изпълнителна агенция по околна среда и водите, гр. София.

Освен посещението на ПСОВ - Монтана, Директорът на РИОСВ - Монтана беше гост-четец при децата от група пчелички ДГ 9 Зора гр. Монтана. Тя прочете" Малка приказка за водата". След това изнесе беседа за опазването на водата и разговаря с децата на тема "Защо водата е важна за човека и как да я пестим". Г-жа Николова направи експеримент "Как водата ни помага да сме здрави". Децата показаха и тематично табло и рисунки, които са направили.