За периода са сключени 2 споразумения по съставени АУАН. Издадени наказателни постановления и наложени санкции по чл. 69 от ЗООС няма. За отчетния период са дадени 7 предписания в протоколи от извършени проверки и 9 с писма на РИОСВ - Монтана. Постъпили суми от глоби и имуществени санкции няма, от еднократни и текущи санкции по чл. 69 от ЗООС – 53,60 лв., от сключени споразумения по чл. 58г от ЗАНН няма.

Проведени са процедури съгласно изискванията на екологичното законодателство по внесени общо 128 инвестиционни предложения, планове, програми, доклади, проекти и др., като по тях е осигурен обществен достъп на интернет страницата на инспекцията.

В резултат на осъществената контролна дейност са спасени и след преглед и положени грижи са пуснати на свобода 2 броя птици, от защитен вид „бял щъркел“.

Почистени са замърсени терени в землищата на с. Ягодово и с. Гаганица, община Берковица, гр. Брусарци, с. Крива Бара, община Брусарци, с. Студено буче и с. Долна Вереница, общ. Монтана на обща площ около 6 дка.

Взето е участие в Държавно - приемателни комисии за приемане и въвеждане в експлоатация на строеж на територията на област Монтана.