Съставени са 5 броя акта за установени административни нарушения. С наказателни постановления са наложени 2 текущи санкции по чл. 69 от ЗООС на обща стойност 685,64 лв. Постъпили суми от глоби и имуществени санкции няма, от еднократни и текущи санкции по чл. 69 от ЗООС – 424,16 лв. Постъпили суми от сключени споразумения по чл. 58г от ЗАНН - 4 900,00 лв.

Проведени са процедури съгласно изискванията на екологичното законодателство по внесени общо 197 броя инвестиционни предложения, планове, програми, доклади и проекти, като по тях е осигурен обществен достъп на интернет страницата на инспекцията.

В резултат на осъществената контролна дейност са почистени замърсени терени по бреговата ивица и съседни терени на яз. „Дреновец“, с. Воднянци, общ. Димово на площ от 0,5 дка. Почистени са и замърсени терени в гр. Дунавци на площ от 0,3 дка. Предадени са на лицензирана фирма за последващо третиране налични отпадъци от тонери, открити в шахта на „Помпена станция Дунавци 1“, към „Напоителни системи“ АД – клон Видин.

Взето е участие в 3 Държавно приемателни комисии, за приемане и въвеждане в експлоатация на строежи на територията на обл. Видин и обл. Монтана.