© ОбА-Враца

Вместо да работи в подземията на областна администрация, както досега, членовете на комисията ще заемат просторната заседателна зала на 6-ия етаж. Тя е достъпна, добре обезпечена с компютърна техника, както и с всички консумативи и канцеларски материали. Залата беше предоставена на РИК – Враца след намесата на Николов.

“Районна избирателна комисия - Враца разполага с всички необходими условия за оптимален работен процес. По моя инициатива и след мое решение, РИК - Враца ще се помещава в Заседателната зала на областния управител. Тя е достъпна, добре обезпечена с компютърна техника, както и с всички консумативи и канцеларски материали. Радвам се, че заедно с колегите успяхме да организираме преместването на РИК от досегашните помещения, които са предназначени за архив, а не за административна дейност”, заяви областния управител. Той подчерта важността на добре създадената работна среда.

“Нашите усилия бяха насочени изцяло към създаване на нормален работен процес, който не беше в приоритетите на предишни областни управители и смятам, че разликата е огромна”, категоричен е областния управител.

Приемането на протоколите в изборната нощ ще бъде в залите на Драматично-кукления театър, което вече е договорено на проведената среща с директора на ДКТ и с директора на “Информационно обслужване”. Помещенията отговарят на стандартите, по които процесът по приемане на изборните книжа преминава безпроблемно - има достатъчно осветление и място за прием на членовете на Секционните комисии от цялата област.

Преди първото им заседание, Областния управител предостави на РИК - Враца три еднакви печати, с които Комисията ще подпечатва всеки един свой документ.