Към предложението за съставите на СИК са представени всички изискуеми документи в съответствие с изискванията на Изборния кодекс и Решение на ЦИК включително, и подписан протокол от проведените консултации без постигнато съгласие и без особени мнения.

Налице не е постигнато съгласие между участниците в консултациите относно състава на секционните избирателни комисии в община Мездра и разпределението на ръководните места в комисиите.

Във връзка с това и съгласно Изборния кодекс, РИК Враца назначи служебно съставите на 42 (четиридесет и две) секционни избирателни комисии на територията на общината. Общо 328 ще са членовете на всички 42 СИК в общината на предстоящите избори. Най-много места в тях има „ГЕРБ-СДС“ – 95. 54 - Коалиция „Продължаваме Промяната - ДБ“, „Възраждане“ са с 53, „ДПС- Ново начало”, „БСП - Обединена левица “ и „Има такъв народ” са с по 42 места.

„ГЕРБ-СДС“ ще има 42 ръководни места в комисиите (председатели, зам.-председатели и секретари), „Продължаваме Промяната - ДБ“ - 25, „Възраждане“ – 24, „ДПС – Ново начало“ – 14, „БСП Обединена левица “ – 11 и „Има такъв народ” – 10.