В сутрешните часове на 08.06.2022 г., след употреба на алкохол, Г.Б. решил да извърши кражба. С велосипед той се придвижил до дома на 75-годишния С.Д. на ул. „Хан Аспарух“ в селото. Възрастният мъж живеел сам, бил трудно подвижен и почти сляп.

Пристигайки на мястото, обвиняемият прескочил портата и се озовал в двора. Там намерил метален прът, който взел със себе си. Влязъл в пристройката през входната врата, която не била заключена, и се насочил към стаята на С.Д.

Стопанинът се събудил и се изправил на леглото. Обвиняемият го нападнал, нанасяйки множество удари с ръце и металния прът по главата и цялото тяло. Пострадалият паднал, а Г.Б. обърнал матрака, под който намерил кожен портфейл със сумата от 4 000 лева. Взел го и напуснал местопрестъплението.

На следващия ден възрастният мъж бил открит в безпомощно състояние от негови близки. Пристигналият на място екип на Филиала за спешна медицинска помощ гр. Бяла Слатина незабавно го транспортирал до болница. Лечението му продължило в няколко клиники, но въпреки това мъжът починал.

По делото са приложени заключения от съдебномедицинските експертизи. Установено е, че пострадалият С.Д. е получил множество травми, довели до последващи усложнения, от които е настъпила смъртта му.

Предстои делото да продължи в съда. Понастоящем обвиняемият Г.Б. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.