Служители на РУ Лом разкриха по „горещи“ следи извършител на кражба на мъжки велосипед със скорости.
На 05.06.2023 г. в РУ Лом постъпил сигнал от 47-годишен ломски жител, който съобщил, че между 23,00 ч. на 04.06.2023 г. до 01,00 ч. на 05.06.2023 г. бил отнет велосипеда му със скорости, оставен без надзор през игрална зала на ул. "Славянска" в крайдунавския град.
При извършеното разследване е установен извършителят – 30-годишен криминално проявен от крайдунавския град. Той е открит да управлява откраднатия велосипед вцентъра на село Добри дол, община Лом.
Мъжът дал обяснения в РУ Лом и върнал велосипеда. Материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – гр. Монтана.

Служители на Участък Вършец разкриха извършители на кражби от къщи в село Стояново и гр. Вършец. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че през месец май петима жители на вършечкия квартал „Изток“, двама мъже на 31 г. и 42 г. с 3-ма непълнолетни братя, в различно съучастие взломили врата на къща всело Стояново и отнели множество вещи - брадва, виброшлайф, помпа за гуми, монитор за компютър, клавиатура, 5 смесителни водопроводни батерии.

На 28.05.2023 г. в РУ Берковица бил получен сигнал възрастен жител на гр. Вършец, който съобщил, че е разбито мазето на дома му и извършена кражба на меден казан за варене на ракия, с вместимост 80 литра с капак, и 20-30 метра електрически удължител. В хода на разследването част от откраднатите вещи били върнати на собствениците, а други били открити предадени в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в гр. Вършец.
По случаите в РУ Берковица са образувани преписки по чл. 194, ал. 1 от НК. Предстои материалите да бъдат докладвани на Районна прокуратура – гр. Монтана.