Обвиняемият се е признал за виновен за извършените от него престъпления - хулиганство, противозаконно възпрепятстване на орган на властта да изпълни задълженията си, управление на МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за шофиране без книжка.

Около 12:30 часа на 14 юли миналата година на ул. "Калина" в Козлодуй подсъдимият Ц. Н. се държал непристойно с младши автоконтрольор от Районното управление на полицията в крайдунавския град, пристигнал на местопроизшествие във връзка с получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие с пострадало дете. Той отправил груби думи към служителя на реда, а именно: "Кой си ти да записваш грешни работи? Това не го пиши, защото не е вярно", след което го блъснал в рамото. Подсъдимият издърпал от ръцете на полицая ръкописно написано сведение на място от подателя на сигнала и го скъсал.

Същия ден Ц. Н. управлявал лек автомобил марка "Рено", преди да е изтекъл едногодишният срок от наказването му по административен ред за шофиране без свидетелство за управление, с влезли в сила наказателни постановления на началниците на РУ на МВР - Бяла Слатина, Козлодуй и Лом.

Определението на съда е влязло в законна сила.