Обвиняемият Г.Г. се занимавал с обработване на земеделски земи на територията на община Криводол, включително и в района на с. Ракево. В началото на м. септември 2018 г. мъжът установил кражба на царевица от нивата му.

В една от вечерите служители на охранителна фирма, ангажирана с опазване на обработваема земеделска площ, спрели група мъже с конски каруци и ги задържали до пристигането на Г.Г. Между обвиняемия и единия от мъжете – А.А., възникнал конфликт, при който стопанинът на нивата го предупредил да спре с кражбите.

Около 3 ч. на 16.09.2021 г. Г.Г. пристигнал с автомобил пред дома на А.А. в с. Ракево. Натискал клаксона, викал, държал се агресивно, произвел изстрели по къщата му. Вследствие на стрелбата била увредена портата и фасадата на имота и счупена уличната лампа.

По същото време А.А. бил в дома си с жена си, 9-месечното им дете и братовчедката му. Уплашени от изстрелите, те се скрили в банята.

Същия ден при оглед на местопроизшествието са били открити 9 гилзи. В дома на обвиняемия Г.Г. са били намерени и иззети 4 огнестрелни оръжия – бойна и ловни карабини, както и ловна пушка. Всички те били технически изправни и годни да произвеждат изстрели.

Г.Г. е обвинен за хулиганство и незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.