Това е втора републиканска титла за Рая през този сезон, след като през февруари осмокласничката в СОУ „Иван Вазов” триумфира в бягането на 800 м при момичетата на Националния шампионат в зала в Добрич.

Сребърно отличие при девойките мл. възраст в Луковит заслужи Дева-Мария Драгиева от клуб „Атлет”, за чиято подготовка се грижи треньорът Георги Митев. Деветокласничката в лесотехническа гимназия в Берковица финишира втора на 3000 м с време 11 мин. и 46 сек. Победителката стана Лиляна Георгиева от „Tракия” (Пловдив) с постижение 11 мин. и 11 сек .

Също втори, но при младежите под 23 г., се нареди Александър Йотовски. 20-годишният състезател на мездренския клуб преодоля 8-километровото трасе за 29 мин. и 19 сек. Той изостана на 16 сек. след шампиона Тодор Кънев от „Атлет” (Карнобат).
Много добре при момчетата до 16 г. се представи Иван Драгановски, който остана само на 7 сек. от медалите. Той пробяга 3000-метровата дистанция за 11 мин. и 19 сек. 12-ти при юношите ст. възраст се нареди Алекасандър Колов.

През април Рая Лалова ще вземе участие в международен турнир в турския град Коня, където ще стартира в една от коронните си дисциплини - 800 м.