Борислав Радулов на Европейско първенство през 2022г. в Анталия-Турция, където става Европейски шампион при мъже, категория 57 кг. в стил пойнт файтинг
Борислав Радулов на Европейско първенство през 2022г. в Анталия-Турция, където става Европейски шампион при мъже, категория 57 кг. в стил пойнт файтинг © СК „Радулови“

Първият златен медал печели на 8 години и още през 2012 година, тринадесет годишният Борислав получава истинско признание на световната сцена. Главният съдия на Световната организация WAKO, Елефтерия Панагопулоу, го описва като „един от най-големите таланти в кикбокса в последните години“ и подчертава неговата уникалност и новаторски подход.

През 2014 година Борислав Радулов става световен шампион, а през 2022г. е избран от германския треньор Свен Магер за състезател в сформирания от него отбор „Юнайтед тийм“, където трима от най-добрите бойци на Европа защитават името на континента ни в световен мащаб.

Пътят му на спортист естествено преминава и в ролята на учител, който предава знанията и уменията си с отдаденост и страст. Той вярва, че неговият талант не трябва да бъде само за него, а трябва да се споделя с тези, които искат да се учат и да се развиват в кикбокса.

Вече дълги години Борислав е треньор в спортен клуб „Радулов“, който баща му Ивайло Радулов създава още през 2007 г. В клуба се преподава най-лекият стил в кикбокса - пойнт файтинг.

СК „Радулов“ разполага с две зали в София и в него членуват около 90 деца, от които 65 са действащи състезатели в различни възрастови групи. Двамата треньори са известни с различния си подход към децата, свободата на личен избор и любовта към спорта, което прави школата не само център за спорт, но и място за приятелство и подкрепа.