На 11 юли от 19:30 ч. пред читалище „Събуждане-1899“ в кв. Младеново ще бъде организиран концерт с местни музиканти и гостите от Music Art Tabor. На финала отново ще има DJ сесия с дигитална визуализация и 3D мапинг със съвременните артисти Анна Бачева и Елина Иванова.

И в двата дни партньорите по проекта от Кинематограф.бг ще прожектират филмите „Отивам в Италия“ с режисьор и сценарист Ивайло Марков, „Отчупване“ с режисьор и сценарист Силвия Чернева, „Chupan Chupai“ на Factory Fifteen и „Книга за xората“ с режисьор и сценарист Владислав Лаков.

Всички събития се осъществяват със съдействието на Община Лом и са част от проекта “Music Art Tabor – Експериментиране с нови пространства за отваряне на границите между професионални творци и аматьори чрез синтез на изкуствата и интерпретации на традиционни теми свързани с културата на ромите”, който се изпълнява от сдружение „ИМЕ“ по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ с финансовия принос на Република Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и национално съфинансиране с Програмен оператор Министерство на културата по договор № BGCULTURE-2.002-0047-C01. Партньор на проекта е Норвежкото дружество на композиторите и текстописците – NOPA.