© МВР Видин

В дните от 7 до 13 октомври екипите на сектор „Пътна полиция“ проверили 179 моторни превозни средства. Контролна дейност е била осъществена в рамките на рутинни проверки в населени и извън населени места. За констатирани нарушения по ЗДвП униформените съставили 90 акта и 123 глоби по фиш, един акт по Кодекса за застраховането и три – по Закона за българските лични документи. Издадените електронни фишове през седмицата възлизат на 98 броя, заснетите клипове за превишена скорост са 671. При проверките в региона били засечени трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, както и трима неправоспособни.

Резултати от контролната дейност в рамките на координираната полицейска операция „Fokus on the Road”, акцентираща върху ограничаване влиянието на разсейването при водачите по време на движение, проведена по линия на Roadpol:
Проверени 1004 моторни превозни средства и две ИЕПС. Засечени били 28 водачи на МПС и 20 пътници без поставен обезопасителен колан. Санкционирани са и 12 водачи, ползвали мобилен телефон по време на шофиране.

Благоприятните метеорологични условия позволяват все още активното включване в пътното движение на мотоциклети, мотопеди, велосипеди и ИЕПС. По тази причина, в дните от 15 до 20 октомври, пътните полицаи ще активизират контрола спрямо водачите на двуколесните превозни средства, съобщи главен инспектор Герасимов.